MELAYU KAN AKU..

BLOG YANG AKAN MENGGUNAKAN HAMPIR 99% BAHASA MELAYU DALAM TULISAN DAN KARANGANNYA..CINTAI BAHASA KEBANGSAAN..HEHE

h

ARSENAL..GUNNERS..THE PRIDE OF LONDON.!

DISABLE HIGHLIGHT

Sunday, December 26, 2010

THE MIDDLE FINGERS A.K.A THE DISHESSS.!

NIE DIAA..



saje aku nk memberi publisiti pada "group" kami nie..

ditubuhkan sewaktu kami di pertengahan semester ke2 atau bersamaan awal tahun 2010..
Tujuan Penubuhan..

Merosakkan segala peralatan "JAMMING" yg ada d pekan SEGAMAT.
Merapatkan silaturrahim.
Memenuhi permintaan HARD ROCK CAFE .
Juga utk menyatupadukan pelajar2 kelas kami dan kelas sebelah(kelas fadli)..keh3..
Juga utk memudahkan urusan pengecaman wajah para PENSYARAH d kelas kami terhadap kami..
Membuktikan PERTUBUHAN HARAM ini mampu mengegar UiTM.
Dan juga utk menyatupadukan penyokong ARSENAL..MAN UTD..CHELSEA dalam satu PERTUBUHAN ..
YG DIGELAR..

THE DISHES!!!!
TD.

JEMPUT LIKE KAMI D FB     :THE MIDDLE FINGERS/THE DISHES





BERSALIN KULIT..

WAJAH LAMA..AKU SUKA TAPI SERABUT LARH..


perubahan yg dilakukan..


AKU RASE LG KEMAS..TU JE.

SEGALA HASIL KERJA..
MUHAMMAD FAIZ BAHARIN


Saturday, December 25, 2010

ARSENAL VS CHELSEA

27 DISEMBER 2010..
ISNIN..


Arsenal akan sekali lagi bermain dlm perlawanan menentang satu lagi pasukan 'BIG4' dalam BPL..
Perlawanan kali nie aku perhatikan akan digunakan sebaik mungkin oleh Ancelloti utk menamatkan rekod 6 perlawanan tanpa kemenangan pasukan CHELSEA..CHELSEA akan sedaya upaya mahu membawa pulang 3 mata dari EMRATES dan semestinya mereka sudah berangan2 mahu mendaki carta liga dan memintas ARSENAL yg kini d tannga ke 2 Liga di belakang MANCHESTER UNITED.

Kita akan memulakan perlawanan tanpa partahanan tengah Thomas Vermaelen yg cedera dan tidak dapat bermain ..

Aku x pasti sama ada trio CHELSEA..Lampard..Essien dan Terry boleh bermain atau tidak dalam perlawanan ini nnt..

Apa2 pun..cuma yg aku harapkan..gunakan kelebihan beraksi d gelanggang sendiri dan tewaskan CHELSEA agar  berupaya utk merapatkan jurang mata dan terus memberi tekanan kepada pendahulu liga..GOOOONERS!!
HARAPAN.

Tuesday, December 21, 2010

SI SOLO DAN SI BERPACARAN

Ye..
     Masih bercerita tentang NON REPEATERS ON TOUR..
     Nk djadikan cerita..
     pada NROT yg pertama..cuma aku Hijrah Fadli Azri dan Dauz yg menyertai  ditemani 2 bunga..Shiela dan 
     tah sorg lg aku lupa sapa nama..haha..


TUP..TUP..TUP.....



     NROT kali nie semua dah pakat2 bawak buah hati dan “Teman tapi mesra” masing2..

     Azri dgn Azi nye.. 
azri n azi

     Hijrah dgn Amelia Zahari nye..
Hijrah dan Amelia

     Dauz dgn Ain Harris nye..
dauz n ain

     Nasib lah si Fadli Mohali x angkut sekali buah hatinya ..haha..

     Janggal juge aku seorang je yg bergerak solo dan xde pasangan bile nk bergambar..haha..
     Alih2..tinggal aku dgn Fadli Mohali je laa amik gambar sesama..kui..kui..kui..
aku dan MOHALIM
pastu pinjam jap si AZI dari AZRI..
dgn "prop" lolipop rm 18.00..



Sekian je lah..Assalamualaikum(FB,2010)



NON REPEATERS ON TOUR

MARI BER "ON TOUR"!




Rase mcm xseronok plak gune bahase omputih jadi “title post” nie..ape-ape pon..benda nie lah yg aku nk cerita..

          Kisah ”Non Repeaters On Tour” nie sebenarnya adalah berkisar kpada kehidupan kami berlima yakni anggota2 THE DISHES atau juga dikenali sebagai  THE MIDDLE FINGERS  yg dianggotai oleh Faiz Baharin@AKU..Fadli Mohali@Dibat..Hijrah Rahmat@Pitt.. Azri Sazali@Laju dan juga Dauz@ Akhlakhenn..(Elham Yusoff  xdpt menyertai  NROT ini..)kami lah  yg pakat2 mewujudkan  NONREPEATERSONTOUR (NROT)..
           
          Benda alah ini wujud adalah bertujuan utk membuang duit dan masa kami secara bersama – sama untuk meraikan kejayaan kami “LU” atau LULUS dalam semua subjek yg kami duduki semasa PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER ..senang cerita..xde ‘repeat paper’..hati gembira..duit ada..meh pg lepak dan raikannya..haha..

          Lokasi NROT ini pula sudah 2 sem berturut2 kami sepakat memilih kawasan SEGI TIGA EMAS KUALA LUMPUR sebagai lokasi..Cakap pasal aktiviti2 pula..Makan besar dan “ber”boling adalah satu kewajipan..haha..

          Nk cerita mmg  banyak la..bosan plak org bace nnt..jadi sekian..(FB,2010)

edisi pertama NROT.




PART3 .NON REPEATERS ON TOUR 







Wednesday, December 15, 2010

LEMAS DI OLD TRAFFORD.

          Ape lg yg bole d katekan..harapan tingal angan2..melayang bersama kesedihan..dgn hidup dikelilingi ramai member2 yg rata2nya adalah kipas MAN UTD..dgn kekalahan 1-0 itu..maka penuhlah inbox msg d telefon bimbitku..penuh dgn msg bannga diri dan perli memerli dari para peminat THE RED DEVIL..

         Apa2 pun..xde apa yg nk d malukan dgn kekalahan tersebut..kita tewas dan MAN UTD masih mampu menhgekalkan rekod tanpa kalah mereka dalam BPL musim ini..dan percaturan berani Arsene Wenger dgn menurunkan SZCZESNY dalam kesebelasan utama wajar mendapat pujian..penjaga gol kite tu pon aku tengok berani dan tidak gugup meskipun bermain dalam satu perlawanan tumpuan..

          Apa-pun..tahniah kepada MAN UTD..tapi harus diingat..kami masih dibelakang anda..kami masih bercita2 merangkul gelaran JUARA LIGA..! VIVA GUNNERS!
TEMPAT KEKALAHAN LAGI DIKENANG..

Monday, December 13, 2010

ARSENAL!!!

  
Malam nie ade "BIG 4" punya perlawanan..Antara Arsenal Fc lawan sama itu syaitonnirojim punya pasukan..The Red Devil..

     El-Capitaine ..si FABREGAS tidak  pasti dpt diturunkan atau tak atas sebab2 kecederaan..jadi ringkasannya..
Takde lain yg aku dan Penyokong2 GOONERS yg lain harapkan melainkan melihat KITA pulang dari OLD TRAFFORD dgn senyuman membawa pulang tiga mata ..dgn SAMIR NASRI dilihat berada d puncak prestasi ..aku harap die dapat "lead" yg lain utk menewaskan Man U dan seterusnya memaksa EVRA yg mulut macam tongkeng ayam tuh yg dgn lancangnye mengutuk ARSENAL sebelum perlawanan bermula telan balik benda yg die sendiri dah ludahkan..

Wenger berkata.."kami sudah matang dan kami akan bermain cara kami sendiri..cara yg akan menjulang kami"..
dan El-capitaine..Encik Fabregas menyeru pada rakan sepasukan dgn berkata.."tamatkan kemarau kejuaraan kita dalam tahun yg sungguh gila ini!!sudah tiba masanya!!"..
THE GUNNERS!!
NASRI..
(FB,2010)

ARSENAL!!!

  
Malam nie ade "BIG 4" punya perlawanan..Antara Arsenal Fc lawan sama itu syaitonnirojim punya pasukan..The Red Devil..

     El-Capitaine ..si FABREGAS tidak  pasti dpt diturunkan atau tak atas sebab2 kecederaan..jadi ringkasannya..
Takde lain yg aku dan Penyokong2 GOONERS yg lain harapkan melainkan melihat KITA pulang dari OLD TRAFFORD dgn senyuman membawa pulang tiga mata ..dgn SAMIR NASRI dilihat berada d puncak prestasi ..aku harap die dapat "lead" yg lain utk menewaskan Man U dan seterusnya memaksa EVRA yg mulut macam tongkeng ayam tuh yg dgn lancangnye mengutuk ARSENAL sebelum perlawanan bermula telan balik benda yg die sendiri dah ludahkan..

Wenger berkata.."kami sudah matang dan kami akan bermain cara kami sendiri..cara yg akan menjulang kami"..
dan El-capitaine..Encik Fabregas menyeru pada rakan sepasukan dgn berkata.."tamatkan kemarau kejuaraan kita dalam tahun yg sungguh gila ini!!sudah tiba masanya!!"..
THE GUNNERS!!
NASRI..
(FB,2010)

101210

Assalamualaikum..

Ada apa pada tarikh nie..emm..utk para pelajar2 UiTM seluruh Malaya semestinya tau kan..keputusan peperiksaan akhir diumumkan melalui laman UiTM StudentPortal..
jadi post nie semestinya aku cuma bertujuan utk mengucapkan TAHNIAH pada yg berjaya!!!TAHNIAH pada yg dpt ANUGERAH DEKAN..TAHNIAH pada yg pointer nye naik..TAHNIAH pada yg lulus dgn cemerlang..
pada yg kurang berjaya atau pada kawan2 yg ade repeat paper tu..Korg dah cube yg terbaik..rezeki x menyebelahi korg kan mungkin..bersyukur dgn ape yg kite dpt..usaha lagi..aku pon keputusan ok2 jee..jadi xbole ceramah panjang2..hehe..tahniah dan semoga berjumpa lagi d semester hadapan..(FB,2010)

Tuesday, December 7, 2010

Monday, December 6, 2010

BLOG BARU PILIHAN MALAYSIA~

Hahahaha..
sape2 yg bace post nie aku pasti dan penuh yakin korg gelak kn kalau aku ckp aku nk turut serta menyemakkan diri dalam "pertandingan" nie..haha..
Niat aku masuk sudah pastinya bukan utk menang kan..sudah pasti blog sehuduh blog ku ini dikuis awal2 kan..haha..Sekadar bertujuan untuk menyokong usaha2 para blogger yg aktif utk meluaskan jajahan blogger2 baru kat Malaysia nie mungkin..Dan mungkin dgn aku sertai benda2 nie..aku dapat blaja benda2 baru dari blogger2 senior kan..maklumlah..saya junior yang baru selesai menjalani proses orentasi..hehe..
Tanpa banyak cerita..bagi menyertai "pertandingan" ini..terma dan syarat akan ku turuti..

sebelum tu..SALAM MAAL HIJRAH ..
dan tahniah kepada budak Uitm Lendu itu..(Merujuk kepada Irine Nadia) kerana menang dalam Blog Pilihan Malaysia bagi kategori Blog Personal Wanita Pilihan ..tahniiiah!!aku bdk UiTM jgk taw!sbb tuh aku sokong kau!HAHA.Tahniah juga pada semua pemenang lain...

OK2..aku masuk kategori blog PERSONAL ok..hehe..

   LINK BLOG PILIHAN MALAYSIA:
http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/

TARIKH KEMASUKAN KE BLOG YANG PERTAMA KALINYA BESERTA LINK:(15 /10/2010)

http://mp3merahbiru.blogspot.com/2010/10/new-blogger.html

TERIMA KASIH..ASSALAMUALAIKUM..

FAIZ BAHARIN

S.A.M.I.R.N.A.S.R.I

Si pemain Perancis yg bermain utk pasukan Arsenal..yang terang2 Arsenal itu adalah pasukan kesayangan aku!haahaa..

Apsal aku tulis pasal die dalam blog aku..apa relevannye kan..
AKU TABIK DIA!!!!
LEGENDA DALAM PEMBIKINAN.!
COOLIOOOO GILAA BILA MAIN!!!
MILIKI SEPASANG KAKI YG PANTAS BERLARI!!
PERANCANG YG HEBAT!!
KESAYANGAN PARA2 PENYOKONG GUNNERS!!!
DAN PASTINYA..PERMATA BARU PERANCIS SELEPAS ERA ZIDANE.&.HENRY ..
MAGIKA NASRI..!!!http://arsenalaysia.blogspot.com/2010/12/highlights-magika-nasri.html#ooid=xzamF2MToclAReiKmreQus2nBynuhvV4..
PEMAIN NO 8 OK..AMBIL PERHATIAN!

BAGUS FAIZ!HAHAHA..

2 TAHUN SUDAH NUR ALYA QAISARA..

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 2 TAHUN ALYA..
SAYANG ANDA..=)
POTONG KEK.

2 TAHUN KEK PON ANGKA 2 LAA KN.




Saturday, December 4, 2010

ARSENAL V MAN UTD_(131210)_OLD TRAFFORD

Sebelum nie kite dah dhiburkan dgn gaya BARCELONA meng "ayam-ayam" kan team jutaan dolar si SPECIAL ONE..Mourinho dlm saingan liga Sepanyol..Sekarang giliran 2 kuasa besar BPL pula utk berentap!

 Budak2 GUNNERS akan menentang askar2 RED DEVIL di OLD TRAFFORD pada 13 DISEMBER 2010 nie..

ape yg seronoknye..perdebatan tntang sape yg akan menang perlawanan yg membabitkan pasukan "BIG 4 " dlm saingan BPL nie
dah mule kedengaran d laman2 sesawang seperti FB dan Twitter..dan seperti yg kalian maklum..ARSENAL!..itu yg aku sokong!..seperti billionan penyokong setia ARSENAL yg lain..sudah pasti aku harap kami dapat turunkan kesebelasan yg terbaik dan seterusnya kite "ayam-ayam" kan MAN UTD nie dkat reban mereka sendiri ..berharap harapan aku nie jadi kenyataan!!!

Fabianski..Sagna..Clichy..Arshavin..Chamakh..Fabregas..Nasri..Wilshere..Walcott..Rosicky..Bendi..dan semua GUNNER GUN!!Korg harapan GUNNER!!

"BPL 2010-2011..GUNSZ!!!!"

TEMBAK DIA!!!!!!!


3 DISEMBER 2010_ULANGTAHUN KELAHIRAN.!

Assalamualaikum..
Terima kasih pada semua yg ucap selamat pada hari lahir aku ini..
Aku hargai sangat2 walau ianya ucapan seringkas "HB" atau pon "SHJ"..
Terima kasih kpd hamba2 Allah yg sudi bergayut dgn aku..
Maaf pada kawan2 yg aku sengaja mengangu korg..tengah tido atau ape2 saje..(batak percuma kredit kn)
Terima Kasih semua..!
TERIMA KASIH KELUARGA..SAUDARA2..DAN KAWAN2 SEKALIAN!!
KEK DarI EMIRATES STADIUM UTK FAN GUNS.

Wednesday, December 1, 2010

DISEMBER.!

ENTRY YG TUJUANNYE KHAS UTK UCAPKAN SELAMAT HARI LAHIR PADA SEDARE ..MMBER N SAPE2 YG AKU KENAL YG LAHIR PADA BULAN YG AKU JUGAK LAHIR..DISEMBER..

SELAMAT HARI LAHIR SEMOGA PANJANG UMUR MURAH REZEKI DAN SEMAKIN KACAK DAN CUTE N MUTE LAH KORG HENDAKNYA..!!AMIN..

IZZY


PIJA

OGGY

AZAM

DANIAL

DAUZ AKHLAKHEN

TIERA AZMI

AMIR HARITH


LASTLY!!!PASAI!PASAI!!die nie pasai..haha



SELAMAT HARI LAHIR kalian2..haha!!
(sorry curik gamba kalian)




UiTM


Aku mmpunyai siape dkala aku susah dan senand d Uitm..
ISD3E4(perhati dgn teliti 3 jejaka d sbelah kiri..mereka bergaya bukan?kembar ke mereka?)
pendekkan cerita..biar gambar yg menceritakannya..

sepetang bersama(pitt,2010)

THE MIDDLE FINGER.(like kat FB)


maLLLLLLaaaaccccccca!!

acah2 the strokes

dorg nie larh..
ok..tu je..samekom!




KONVOKESYEN UiTM KALI KE 73.

Assalamualaikum..
syafiq a.k.a akie..
bukan cerita or review pasal hari konvo ke ape ok..tp cuma entry nie tiada lain bertujuan untuk menyampaikan@mengucapkan tahniah n shabas!!kepada sape??pastinye kepada abg aku..akie atau name sbenar die Mohamad Syafiq Baharin..
Orgnye brtubuh kecil..tapi ya..mai chek habaq kat hang paa sume naa..die grad dalam jurusan Diploma in Sivil Engineering..die nie punye aku tabik..dapat DL(Anugerah Dkan) utk hampir setiap sem..beliau nie just terlepas title "DL" tuh time part 3 je kalau aku x silap..dari part 1..part2..part4..part5 n part 6..ye!die berjaya membanggakan mak ayah dgn slip keputusan peperiksaan yg bertulis.."Anugerah Dekan"..Skang beliau maseh blaja..Part4 Bachelor Engineering jgk dalam skop GEOTECH kalau aku x silap.
Malas cter panjang..TAHNIAH!!SHABAS!!KO PANDAI!!
~Assalamualaikum(FaizBaharin,2010).